18 Απρ 2011

ΑΡΘΡΟ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Επί Τροχάδην
Μαθήματα από την Ισλανδία

 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των Ισλανδών και των Ελλήνων, όσον αφορά την αντιμετώπιση του Δ.Ν.Τ.; Ότι οι Υπερ-Βόρειοι θέτουν άλλες ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Αυτός  είναι  ο συμβολισμός του ΟΧΙ των Βίκινγκς στο πραγματοποιηθέν Δημοψήφισμα, πρώτα προστάτευσαν την αγορά και την κοινωνική συνοχή τους κι αργότερα, αν έχουν, θα αποκαταστήσουν και τους δανειστές-τζογαδόρους.
 Τι συμβαίνει στην «Δανία του Νότου»; Ακριβώς το αντίθετο!, με πρωτεργάτες :τους περί τον εκλεκτό των πιο αδίστακτων συμφερόντων  ΓΑΠ και την αυλή του, το ψευδώνυμο ΠΑ.«ΣΟ».Κ , τους λοιπούς Προθύμους…

Επιστρέφουμε στα δικά μας: Τι στάση κρατούν οι δικοί μας κρατούντες; Ακριβώς την αντίθετη: Υποταγή, Εθελοδουλία, διαρκείς εξευτελιστικοί συμβιβασμοί, διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω των εξωνημένων Μ.Μ.Ε. Ποιοι ευθύνονται; Όλοι οι (πάντα) Πρόθυμοι, μα πρωτίστως: η κυβέρνηση του ΓΑΠ και το ψευδώνυμο ΠΑ. «ΣΟ».Κ Όσοι/ όσες διατηρούν ακόμη αυταπάτες ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αλλάξει ρότα το πρώην Κίνημα, είτε είναι βαθιά νυχτωμένοι/ νυχτωμένες, είτε επικαλούνται «προφάσεις εν αμαρτίας»… Το ΚΕΝΟ στον «Σοσιαλιστικό Χώρο» (ως Πολιτική Γεωγραφία) είναι Τεράστιο- είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη να καλυφθεί. Όπως επίσης, το ΚΕΝΟ σε επίπεδο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ-Διατύπωσης ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ που να βασίζεται σε μιαν άλλη ΑΝΑΠΤΥΞΗ και να προτάσσει την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας. Γιατί όπως έλεγε και ο γέρο-  Καρλ Μάρξ :«Οι σκέψεις της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε περίοδο οι κυρίαρχες σκέψεις, δηλαδή η τάξη που αποτελεί την κυρίαρχη υλική δύναμη της κοινωνίας είναι ταυτόχρονα πνευματική της δύναμη. («Γερμανική Ιδεολογία»)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: