19 Μαρ 2013

ΠΡΑΤΤΩ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Όχι στην τριπλή κατοχή της Κύπρου»


                      
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2013 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 

«Όχι στην τριπλή κατοχή της Κύπρου» 


Η Γερμανία μαζί με το ΔΝΤ και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών μετέτρεψαν το βάθεμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας που προκάλεσε το PSI σε γεωπολιτική κρίση. Οι δυνάμεις αυτές κάνουν επίδειξη ισχύος στον ευρωπαϊκό νότο. θέλουν να ελέγξουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να την μετατρέψουν σε αποικία χρέους. Επιθυμούν άμεση πρόσβαση στον υποθαλάσσιο πλούτο της Μεγαλονήσου. Προωθούν επώδυνες λύσεις στο Κυπριακό. Ενώ με τα σχέδιά τους εξυπηρετούν τους μεγαλοτραπεζίτες του ευρωπαϊκού βορρά.

Η πρωτοφανής , ακόμα και για τα δεδομένα της σημερινής ΕΕ, απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο , συνιστά δηλητηριώδες καρφί στη καρδιά του Κυπριακού Ελληνισμού .Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δυναμίτη που θα διαλύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και την οικονομία της , αφού η προβλεπόμενη μαζική φυγή των καταθετών θα απαιτήσει πολλαπλά ποσά από αυτά που δανείζεται η Κύπρος .

Οι ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας και της τρικομματικής Ελληνικής κυβέρνησης για την αποδοχή αυτής της κατάπτυστης απόφασης είναι τεράστιες αφού εκτός της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που θα επιφέρει στην Κύπρο ,είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στα μείζονα εθνικά συμφέροντα.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση όλων των αντιμνημονιακών δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο , προκειμένου να αποτραπεί η θανάσιμη παγίδα της τριπλής κατοχής στην μαρτυρική Μεγαλόνησο (τουρκικός στρατός ,αγγλικές βάσεις και μνημόνιο). Η «Κίνηση Ιδεών και Δράσης» καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της σε συνεχή αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια πορεία Σωτηρίας Ελλάδας και Κύπρου.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: