1 Ιουλ 2013

Συνέχεια από το προηγούμενο….

Επί Τροχάδην

 Στις 25 Ιουνιου πληρώσαμε 1,2δισ δολαρια ακούρευτο ομόλογο.

Στις 3 Ιουλιου θα πληρώσουμε ακούρευτο ομόλογο 84,3 εκ Ευρω.

Την επόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου θα πληρώσουμε ακούρευτο ομόλογο 650 εκ Ελβ Φραγκα


Στις 20 Αυγούστου θα πληρώσουμε ακούρευτο ομόλογο 1,9δισ Ευρω και αλλο ενα 268εκ Ευρω…

Και «πάει λέοντις»..

 «Ποίος πληρώνει το μάρμαρο»;

 Την ίδια στιγμή, στις 27.06 οι Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς γράφουν σε τίτλο άρθρου:
«Ξεμένει από χρήματα η ελληνική διάσωση;»,  στο οποίο  σημειώνεται ότι το ΔΝΤ πιέζει και για τρίτο πακέτο προς τη χώρα μας, το οποίο ωστόσο, δύσκολα θα δεχθούν οι χώρες του Βορρά.

«Πόσο ακριβώς εκτός τροχιάς βρίσκεται το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 172 δισ. ευρώ;», διερωτώνται οι FT, παραπέμποντας σε πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας το οποίο αποκάλυπτε ότι το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 3 με 4 δισ. ευρώ. Μια είδηση, ωστόσο, την οποία έσπευσαν να διαψεύσουν κορυφαίοι αξιωματούχοι.

« Τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ράις είπαν ότι εν θα υπάρξει έλλειμμα – εφ ‘όσον το ΔΝΤ είναι σε θέση να δώσει το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης έως το τέλος του Ιουλίου. Γιατί; Λόγω του νέου χρηματοδοτικού κενού, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα έχει χρήματα έως τον Ιούλιο του 2014. Το ΔΝΤ πρέπει να έχει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται πλήρως για 12 μήνες αλλιώς δε θα μπορεί να εκταμιεύσει ρευστό και έτσι μετά τον Ιούλιο, θα πρέπει να αναστείλει τις πληρωμές προς την Ελλάδα», εξηγούν…
 Όλο και χειρότερα. Στον αέρα, χωρίς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, χωρίς ΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ , τι περιθώρια κινήσεων έχεις; Σχεδόν μηδαμινά..


..Ξεμένουμε σιγά-σιγά από δυνάμεις, το τέρμα της διαδρομής δεν διακρίνεται πουθενά, η Εθελοδουλεία έγινε ΕΠΙΣΗΜΗ ιδεολογία.. Οδεύουμε σύντομα  προς μια νέα κρίση που θα σηματοδοτήσει και την έξοδο από και την ευρωζώνη;, Ή, την αποκλειστική μετατροπή μας σε ΑΠΟΙΚΊΑ Χρέους ΑΙΩΝΙΩΣ...

Εκτός εάν..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
E-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: