30 Σεπ 2013

Όλοι εναντίον όλων


«Όλοι εναντίον όλων» έχω γράψει και ξαναγράψει, και σε αυτήν εδώ την στήλη. Για του λόγου το αληθές αντιγράφω μια φράση:

“…Μια κοινωνία με συνοχή ως τα τέλη της δεκαετίας του ’70, αρχές του ’80, τείνει να μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης Δράσης παντός είδους βίας. Έχω ξαναγράψει ότι μπαίνουμε σε φάση: ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. Έτσι, την –υπαρκτή από παλαιότερα- ενδο-οικογενειακή βία, καθώς και την βία κατά ανηλίκων, αδυνάτων, περιθωριακών, συμπληρώνει τώρα η βία διαφόρων ομάδων «κατά του Κράτους».(«Επί Τροχάδην»,Παρόν,06.03.09). Κατά του «Κράτους» έγραφα τότε, προ-Μνημονίου. Κατά Πάντων συμπληρώνω τώρα.

Την ώρα που η Χώρα έχει μετατραπεί σε Aποικία Xρέους, την ώρα που ο Λαός μας , σε μεγάλο ποσοστό, παλεύει για την επιβίωση του σε αντίξοες συνθήκες, την στιγμή που είναι περισσότερο από ποτέ ΑΝΑΓΚΑΙΟ το πιο πλατύ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ αντι-Μνημονιακό ΜΕΤΩΠΟ και αντίστοιχη Κυβέρνηση Σωτηρίας, παρατηρούμε ΟΛΙΓΩΡΙΑ επί του θέματος από τις «παραδοσιακές» Δημοκρατικές δυνάμεις. Ολιγωρία; Αμηχανία; Την ίδια στιγμή, η «Χρυσή Αυγή» βρήκε –πάλι-ευκαιρία να σπείρει Μίσος και Δολοφονία (δυστυχώς), πραγματοποιώντας το «ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΜΑ» , φέρνοντας μας προ των πυλών της Καταστροφής, της Εμφύλιας Σύγκρουσης που πολλές πλευρές (παρανοϊκών, ιδεοληπτικών, πρακτόρων , κλπ. Αδιάφορο) ονειρεύονται. Να μας πάρουν μαζί τους στον Όλεθρο.Να συμπληρώσω ότι, «δυστυχώς» για την Χ.Α. δεν κατάλαβε ότι στον «Εμφύλιο» συμπεριλαμβάνετε και η ίδια, ότι δεν θα έχει μόνο Θύτες αλλά και Θύματα….

Toύτη την ώρα που η Ελλάδα μόλις έθαψε τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, ο λογισμός μας τρέχει στα γιατί και στα πρέπει. Πως φτάσαμε εδώ; Ποιος δηλητηριάζει τις σκέψεις μας με τόσο Μίσος, ποιοι εκφέρουν κατά ημών, του Λαού και της Πατρίδας την Συκοφαντία. Πως ο φασισμός αποθρασύνθηκε και έφτασε στο αίμα; Από την άλλη, που ο εθνο-μηδενισμός συναντά τον «εκσυγχρονισμό», και σε ενιαίο Μέτωπο λοιδορούν την χώρα που τους γέννησε, το γάλα που ήπιαν από τις μάνες τους για να μεγαλώσουν: και εν συνεχεία να το (τις) φτύσουν.. Καμία κολοβομένη, αποκομμένη από τις ρίζες της Χώρα, κανένα αποκομμένο από την ιστορία του Έθνος, δεν μπορεί να επιβιώσει. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας, την Πορεία και την Ταυτότητα μας, το Αξιακό σύστημα που μας μεταδόθηκε διαμορφούμενο και ανανεούμενο ανά τους αιώνες; Για να σμηλευθεί ξανά το χθες με το σήμερα, για να υπάρξει αύριο. Κάθε «χάρισμα» αυτού του ΠΛΟΥΤΟΥ στην ακροδεξιά είναι ΛΑΘΟΣ Ολκής, καταστροφή.

. Μπορεί να φτάσαμε ως τον 21ο αιώνα, πλην όμως οι Πνευματικές μας δυνάμεις έχουν λιγοστέψει, ο πνευματικός κόσμος οικουρεί.. Πριν περάσουμε στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ: προεόρτιο Θανάτου, πριν γίνουμε μουσειακό είδος, σύγχρονοι υπό Εξαφάνησιν (νέο) Φοίνικες,

Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε την σημερινή πραγματικότητα, με Δημοκρατική ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ, με αντι-πρόταση Εξόδου από τα καταστροφικά Μνημόνια και την Εξάρτηση της Χώρας που την μετατρέπει καθημερινά σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή..

Το «Όλοι εναντίον Όλων»: θα ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.

Η (σωστή, αλλά) συγκυριακή Αντιφασιστική πινελιά των ημερών, δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: