17 Φεβ 2014

Kυπριακό : Ξεφτιλίκια

Επί Τροχάδην

«Όχι διχοτόμηση, όχι Ομοσπονδία»…φωνάζαμε στους δρόμους μετά την Μεταπολίτευση, σε όλη την δεκαετία του 70.. θυμάμαι καλά γιατρέ μου;….και ύστερα, ακολούθησαν τα γνωστά: «Η Κύπρος είναι μακριά», άρχισε η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ με το ρίξιμο ευθυνών και «στα δύο μέρη», το λεγόμενο «Εθνικό Κέντρο» αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών του…Κατρακύλα στην κατρακύλα, υποχώρηση στην υποχώρηση, φτάσαμε πάλι στο παρά δευτερόλεπτο. Είναι γνωστό πως απεσωβήθει παρόμοια κατάσταση το 2004,κατά του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, τα έχω γράψει και εδώ. Και να ΄μαστε πάλι ξανά μπροστά σε αντίστοιχη λύση: Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία.. πλήρης Νομιμοποιημένη πλέον εγκατάσταση της Τουρκίας στην Μεγαλόνησο..Ξεφτιλίκια
Και μέσα στο μαύρο σκοτάδι, εμφανίζεται μια ανακοίνωση – κόλαφος από την Ρωσία για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Κύπρου! “Δεν θα ανεχθούμε τελεσίγραφα”!

Αν είναι δυνατόν! Θέλει η Ελληνική και Ελληνοκυπριακή πλευρά να “δώσει” την Κύπρο και αντιδρούν οι …Ρώσοι!
Φαίνεται ότι το καινούριο σχέδιο “Ανάν” δεν θα περάσει αμαχητί αφού η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών έπεσε ως κεραυνός στην μακαριότητα των νέο-ανανιστών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δια στόματος του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (1977, 1979) και όχι βεβαίως στο σχέδιο Ανάν.
Είμαι καλά γιατρέ μου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mailgpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: