4 Μαρ 2014

«Είναι η Κύπρος που οι εμπόροι την μισούνε»..

Όποιοι πρόδωσαν τους Κύπριους, ενδίδοντας στο πρώτο σχέδιο Ανάν, δεν λυπήθηκαν τους Κύπριους ποτέ για την πράξη τους αυτήν μια που κανείς τους δεν έχει αλλάξει στάση. Οι Ανάν-ικοί ενδόμυχα κάκισαν τους Κύπριους γιατί  με το να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. 
Αν καταφέρουν όμως να ψηφιστεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν τότε το ‘λάθος’ τους εκμηδενίζεται. Αυτοί θα ήταν πάντα οι σωστοί ενώ ο Τάσος Παπαδόπουλος θα ήταν αυτός που έκανε το λάθος. Κανείς από εκεί και πέρα δεν θα τολμά να τους καταλογίζει το σχέδιο Ανάν σαν προδοσία  αφού θα έχει ψηφιστεί από τον λαό της Κύπρου.
 Καλύτερη συγκυρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για να το προσπαθήσουν.  Με τον Αναστασιάδη στην Κύπρο, τους  Βενιζέλο, Μητσοτάκηδες  κι΄άλλους «εκσυγχρονιστές» (κι΄ένα Εθνο-μηδενιστικό κομμάτι και ΜΕΣΑ στην Αριστερά) στην Ελλάδα , φιλοδοξούν για μια διζωνική και ταυτόχρονα «ενωμένη» Κύπρο.
 - Να αναφερθούμε πρώτα στα περιβόητα «περί επιστροφής της Αμμοχώστου» :Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε. η περιοχή της Αμμοχώστου για την οποία  γίνεται λόγος για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την περίκλειστη πόλη ΜΟΝΟ. Η μέλλουσα Αμμόχωστος θα περιλαμβάνει από Σαλαμίνα στον Άγιο Μέμνων και θα καλύπτει τα αρχεία μνημεία, και αυτό για να εξασφαλιστεί  χρηματοδότηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το κομμάτι αυτό αποτελεί περίπου το 12.75% του εδάφους ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 78% της Αμμοχώστου θα είναι  υπό το έλεγχο των κατεχομένων ή της ομόσπονδης τουρκικής πολιτείας που θα δημιουργηθεί. Επισημαίνω ότι δημιουργήθηκαν τελευταίως διάφορες ομάδες οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και σχέδια, περιλαμβανομένων και  των νεο-σοφισθέντων σχεδίων για οικολογική υποτίθεται Αμμόχωστο,  με διάφορες περίεργες προδιαγραφές που σε τελική ανάλυση προωθούν μια μοιρασιά και της όσης περιοχής προκειμένου θα επιστραφεί, αν επιστραφεί  και όχι καθαρά ολόκληρης της πόλης στους νόμιμους εκτοπισθέντες Έλληνες κατοίκους της. Μια «δικοινοτική» περιοχή!  Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα με τις πρόνοιες του ΟΗΕ;

 - τώρα συνεχίζω με τις τελευταίες παρενέργειες του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη- Έρογλου:
1. Με 97 υπέρ της αποχώρησης και 81 εναντίον :Διαζύγιο από την κυβέρνηση παίρνει το ΔΗΚΟ

2.Για δύο λαούς μιλά πάλι ο Έρογλου , σύμφωνα με ανακοίνση του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕΚ:

«Επανέρχεται με νέες δηλώσεις «δύο λαούς» ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Ενώ η κυβέρνηση απορρίπτει τα όσα εκμεταλλεύεται η Τουρκική πλευρά από το περιεχόμενο της συμφωνίας της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι με συνεχείς δηλώσεις παραπέμπουν σε ερμηνείες δύο κρατών και δύο λαών με φανερή την συνομοσπονδιακή στόχευση.

Θα αντιδράσει η κυβέρνηση; Θα δώσει έστω τις δικές της ερμηνείες ή θα αφήσει την Τουρκική πλευρά να δημιουργεί καθημερινά εντυπώσεις που εμπεδώνουν την εικόνα αποδοχής συνομοσπονδιακού μορφώματος;”
To παιχνίδι δυναμώνει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: