26 Μαΐ 2014

Μπροστά στις κάλπες,2ον (ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ - ΠΑΡΟΝ 25-5-2014)


«Απέναντι στην δικτατορία των αριθμών, των αγορών και του κράτους, αυτών των ολιγαρχικών δημιουργημάτων του ανθρώπου, πρέπει να υψωθεί ο δημιουργός – άνθρωπος, η σκέψη, η θέληση, η απόφαση και η συμμετοχή. Πρέπει το όνειρο, που βασίζεται στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις αξίες των ανθρώπων, να νικήσει τη ζοφερή πραγματικότητα των πολιτικών. Πρέπει να γίνουν οι περιφερειακές εκλογές (ΣΗΜ.:και προφανώς, οι Ευρωεκλογές) πεδίο σύγκρουσης των αξιών της δημοκρατίας με την απανθρωπιά της οικονομικής ολιγαρχίας.» (Από παλαιότερη ανάρτηση στο blog: «IthacaNet»)
Λίγα λόγια μπροστά στις κάλπες της 25ης Μάη:. Βιώνουμε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αλλά: οι ΑΝΤΙ-Μνημονιακές Οργανώσεις και κόμματα (για τους άλλους τι να πω..) αρνούνται να προσκαλέσουν την κοινωνία σε ένα μεγάλο Δημοκρατικό,Πατριωτικό και παλλαϊκό μέτωπο. Ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση των ποσοστών τους και μετατρέπουν πάλι, με διάφορα προσχήματα τις εκλογές σε αρένα κομματικής καταγραφής.
Το πολιτικό μας σύστημα πάσχει. Η κοινωνική και η πολιτική ζωή διαποτίζονται από τα φαινό­μενα κατακερματισμού και αυταρχισμού, τα κόμματα από Αυτισμό, Σεχταρισμό, Αυτό-αναφορικότητα.

Θεωρούσαμε και πάντα θεωρούμε ότι οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για μιαν ευρύτατη κοινω­νική και πολιτική αλλαγή, απαλλαγμένες από δόγματα και θέσφατα, μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην κινητικότητα του λαϊκού κινή­ματος σε νέες βάσεις, εναλλακτικών δράσεων, αυτοοργάνωσης, ενότητας και αλλη­λεγγύης απέναντι στα Μνημόνια και το ΔΝΤ, σε ένα κράτος αντιλαϊκό και εξαρτημένο, που υπηρετεί τα ταξικά συμφέροντα των προνομιούχων και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ των ξένων Δανειστών.

Η κρίση διαρκείας πλήττει βάναυσα τον άνθρωπο, τις αξίες και την έννοια του πολιτισμού που στηρίχτηκε στον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ισότητα. Η κρίση αφήνει ανθρώπους, χωρίς δουλειά, χωρίς τροφή, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη, χωρίς σύνταξη και στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Καθιστά εκατομμύρια ανθρώπους, όμηρους του χρέους και των τραπεζιτών. Απειλείται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Απειλείται, απροκάλυπτα η έννοια του έθνους. Σύντομα θα είμαστε φτωχοί και ξένοι στην ίδια μας την πατρίδα. Η απελπισία, η απογοήτευση, η κατάθλιψη και η φυγή είναι το παρόν και το μέλλον των ελλήνων κάθε ηλικίας.
Σε όλα αυτά οφείλουμε να αντισταθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: