17 Νοε 2014

«Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε»

Πως βιώνει η ημι-εγκαταλελειμμένη (από την Αθήνα) «Ελληνική Εθνική μειονότητα» της Αλβανίας, την πρόσφατη κόντρα των πρωθυπουργών Σερβίας και Αλβανίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έντι Ράμα στο Βελιγράδι;

Ας δούμε την πληρωμένη απάντηση του πρόεδρου του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιπρόεδρου της αλβανικής βουλής Βαγγέλη Ντούλε στην δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι «Στην Αλβανία, υπάρχει μια ελληνική μειονότητα που δεν αισθάνεται απολύτως καμία διάκριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους Αλβανούς πολίτες και γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Ο κ. Ντούλες είπε ότι «Ο κ. Ράμα δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι ένα παράδειγμα στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που ακόμα δεν έχει σαφή στατιστικά στοιχεία για τις μειονότητες, που είναι η βάση του ζητήματος του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε μια χώρα.

Υπάρχει έλλειψη ενός ειδικού νόμου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η Αλβανία θα πρέπει να το εγκρίνει το συντομότερο».

Πώς μπορεί να επιδιώκεις να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας που σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να είσαι το παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση, την στιγμή που δεν έχεις κάνει το άλφα.

Στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει ούτε ένας αξιωματικός μέλος των εθνοτικών μειονοτήτων, στα σώματα ασφαλείας για χρόνια μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο διπλωματικό σώμα και στο δικαστικό σύστημα η ίδια κατάσταση»
Αν μη τι άλλο, οι Βορειοηπειρώτες παλεύουν….


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: