24 Φεβ 2015

Επί Τροχάδην - Από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου



Επί Τροχάδην
-Με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας:

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ:

Η επιλογή  του ΠΑΚΗ Παυλόπουλου: δείχνει –ξανά και  ξανά- πως:αυτός ο "Κύκλος" της (Ύστερης) Μεταπολίτευσης δεν λέει να ΚΛΕΙΣΕΙ... 

 Θα προσθέσω, μόνο κι μόνο: λόγω της ισχύος της φράσης " scripta manent",:

Τελικά, ότι και να λέμε, ΄"μπροστά" πηγαίνεις σε τούτη την Χώρα ΜΟΝΟ άμα είσαι σε "παρέες"...ασχέτως χρώματος.. "Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι΄ όλα το ίδιο μένουν".. 

Αλίμονο στους ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ, αλίμονο σε όσους νομίζουν ότι ΑΡΚΕΙ η δική τους προσπάθεια στη ζωή, ότι δύναται να υπάρξει Αξιοκρατία….. 
ΜΑΤΑΙΩΣ.. αν ΔΕΝ είσαι Καραμανλικός ή Σαμαρικός, "Ποταμίσιος" ή φιδίσιος , Βαγγελοβενιζελικός ή ΓΑΠικός, Συριζαίος... ΕΧΑΣΕΣ.

Κερδίζουν οι παντός καιρού ...Έτσι για ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ οι νεώτεροι την ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟ, έτσι  -μία από τα ίδια- για να αποστρέφουν το βλέμμα από την Ϋψιστη υποχρέωση του ανθρώπου΅, την ενασχόληση με τα Κοινά… 

Η Πολιτική συν τοις άλλοις έχει ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ χαρακτήρα

-όσον αφορά την Διαπραγμάτευση:

Η Διαπραγμάτευση με τους Εταίρους μας στην Ε.Ε. είναι έτσι ή αλλιώς, ΑΝΑΓΚΑΙΑ για την επιβίωση μας ως Λαός και ως Χώρα (και παράλληλα ,κοινή κουλτούρα των ευρωπαϊκών θεσμών.)

– Το μοντελάκι «Μνημόνιο» ήταν και είναι πέρα ως πέρα αποτυχημένο. Πέραν της εξάρτησης και της Υποτέλειας, δεν μπορείς να ξεχρεώσεις μαζεύοντας χρήματα από τα υπάρχοντα, αλλά παράγοντας πλούτο. Αν μαζέψεις ό,τι χρήμα κυκλοφορεί, αποκλείεις κάθε παραγωγική διαδικασία, άρα αποκλείεις την περίπτωση να ξεχρεώσεις. Αυτό απεδείχθη από την αύξηση και όχι τη μείωση του χρέους, με την «ηλίθια» πολιτική που επεβλήθη από την Τρόϊκα.

Η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται.

Όμως – και ασχέτως των τυχόν άμεσων, μεσοπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ωφελημάτων μας από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, δηλαδή με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, διαπιστώνουμε έλλειψη από τους σχεδιασμούς της σημερινής κυβέρνησης, σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου, δηλαδή σχεδίου παραγωγής πλούτου.

Η Χώρα χρειάζεται πρωτίστως Σχέδιο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. Η σημερινή κυβέρνηση ορθώς προτάσσει την άρση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά το αναπτυξιακό της μοντέλο δείχνει να περιορίζεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς, που από μόνο του δεν δημιουργεί πλούτο, καθώς και σε δευτερεύουσες επεμβάσεις φορολογικού τύπου, που επίσης από μόνες τους δεν δημιουργούν πλούτο.
Είναι αναγκαία η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ των προτεραιοτήτων.

Υ.Γ.: Το άρθρο τούτο γράφτηκε Τετάρτη μεσημέρι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: