4 Ιουλ 2015

Μπροστά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη

Εμείς που πάντα υποστηρίζαμε την ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, προφανώς θα προσέλθουμε στις «κάλπες» της 5ης Ιούλη, πέρα από τις όποιες ενστάσεις έχουμε (και όντως έχουμε).

Θα προσέλθουμε ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα των καιρών, σε μια στιγμή που η Ελλάδα, η Πατρίδα ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ.

Ο καθένας προφανώς θα επιλέξει να ψηφίσει εκείνο που θεωρεί σωστότερο.

Εγώ θα ψηφίσω ΟΧΙ .

Δεν έχω εδώ την δυνατότητα να γράψω αναλυτικά εδώ τους λόγους. Μπορώ μόνο να γράψω πως πηγαίνω να ψηφίσω ΟΧΙ, έχοντας κατά νου::

α) ανάμεσα σε πολλά, τα λόγια του Νόαμ Τσόμσκι:«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα..
Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και ότι οι σκέψεις περί Δημοκρατίας και επικράτησης της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.
Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα εξουσίας, να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει .
Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί.
Σήμερα δίνεται στον ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί.».

 β) Ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίων και έπειτα από μια αποτυχημένη Διαπραγμάτευση από την παρούσα Κυβέρνηση, τώρα μιλάει ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ.
Και δια «στόματος» μιας ανάρτησης του αδελφού μου Σπύρου, μου/μας θυμίζει: «Δεν μπορώ να κάνω πίσω τώρα.

Ήρθαν οι δυσκολίες που περίμενα και θα έρθουν και άλλες.

Απέναντι μου έχω τον  Γολιάθ αλλά δεν μπορώ να κάνω πίσω.

Ένα καλό που έχει αυτό το δημοψήφισμα είναι ότι ξεβρακώθηκαν πια όλοι.

Βλέπω πια πολύ καθαρά ποιους έχω απέναντι μου οπότε Όχι και πάλι ΟΧΙ ! 
 
Και μη βιαστείτε ορισμένοι εκεί  στην κυβέρνηση να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε το όχι μου.
Οοοοοχι τέλειωσαν και αυτά ! Αγαπάω την ζωή, αγαπάω την πατρίδα μου, με αυτό το γνώμονα σκέφτομαι,αγωνίζομαι,κριτικάρω,ψηφίζω.


Kυρίες και Κύριοι ΟΧΙ δεν θα παραδοθώ.»

Με ΝΟΥ και ΣΥΝΕΣΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: