9 Νοε 2015

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Επί Τροχάδην (ΠΑΡΟΝ 8-11-2015)

Τούτες τις μέρες, με αφορμή και τις δηλώσεις του κ.Φίλη σχετικά με τον «πόνο των Ποντίων» και για το εάν πρόκειται για Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση, οδηγούμεθα ξανά στις ίδιες βασικές Διαπιστώσεις; Η εγχώρια Αριστερά, από την δεκαετία του ’90 και μετά, με την Πτώση της Σοβιετίας και την Πτώση του Τοίχους, έχει υποστεί έναν συνολικό ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΣΜΟ.
Εξηγούμε: Διακρίνουμε μια:ΠΛΗΡΗ Ιδεολογική ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ της εγχώριας "παραδοσιακής" Αριστεράς, με αφορμή και τις δηλώσεις Φίλη.. αλλά και για τον Φράκτη στον Έβρο, με την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πλήρη ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ από το Ενιαίο του ΕΘΝΙΚΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ:, του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, στην γραμμή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ; στα "Ανθρώπινα Δικαιώματα"

Πράγματι,

Όλη η εγχώρια παραδοσιακή Αριστερά , όλων των αποχρώσεων,(με μικρές επιφυλάξεις σε κάποιες εκδοχές για το «Ορθόδοξο» ΚΚΕ) είτε Σταλινική είτε "Ανανεωτική"/ «εκσυγχρονιστική» ασχολείται -με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών- στο πως θα ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ο Φράκτης στον Έβρο.. «ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ» ότι αυτός βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία…Την ίδια στιγμή, παραμένει βαθύτατα ΚΕΜΑΛΙΚΗ και ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ. Για τούτο ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ του κ. Φίλη για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ.

Αμόρφωτοι συν τοις άλλοις οι ποικιλώνυμοι Μαρξιστές μας, όσον αφορά το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: "Καμιά χώρα δεν έχει ελπίδα, για πρόοδο, εφ’ όσον μένει, υπό τουρκική κυριαρχία. Για το ανατολικό ζήτημα, το καθήκον μας είναι να δεχτούμε τον κατακερματισμό της Τουρκίας και να δείξουμε αμέριστη συμπαράσταση, προς τους χριστιανικούς λαούς", έλεγε η Rosa Luxemburg, πριν τον σφαγιασμό τους και τον διωγμό τους από τις πατρογονικές τους Εστίες, προφανώς.
Είναι λοιπόν η σημερινή εγχώρια Αριστερά , σε αντίθεση με την προηγούμενη Γενιά αριστερών- αδιάφορη στην ιδέα της καθολικής απελευθέρωσης, της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.·. ΑΝΤΙΘΈΤΩΣ λατρεύει τα «ανθρώπινα Δικαιώματα» ,έτσι ερμηνεύεται ότι το «αριστερό καθήκον» εξαντλείται στη διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων .
Με αυτές τις απόψεις να κυριαρχούν, είναι αναγκαίο –συν τοις άλλοις- να ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ η (άλλη) Πρόταση για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κοινωνίας και της Πατρίδας.
“Ο δρόμος έτρεχε ομιχλώδης μπροστά μας»(Δημήτρης Αγγελής, ποιητής)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: