25 Ιουλ 2016

Μεγάλη αναταραχή….

Την ώρα που 42 χρόνια μετά, από τις 20 Ιουλίου 1974, όταν έγινε η τουρκική Εισβολή σε Κυρίαρχο Κράτος, στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η ΚΑΤΟΧΗ του 37% του εδάφους της, στην γειτονική Τουρκία η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.
-Στην Κύπρο: Σαράντα δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην
Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 37% ,κατά
παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του
διεθνούς δικαίου.
Εμείς παραμένουμε σταθερά στρατευμένοι στην Κυπριακή Υπόθεση,
ανυποχώρητοι στον αγώνα για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, για μια Κύπρο Ενιαία , Ελεύθερη και Δημοκρατική.
-Στην Τουρκία: Ο νέο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επεκτείνει τις εκκαθαρίσεις συλλαμβάνοντας, απολύοντας ή θέτοντας σε διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερα άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η κατάσταση ανάγκης είναι πλήρως εναρμονισμένη με το σύνταγμα της χώρας, ενώ –κατ΄ αυτόν- δεν παραβιάζει τη νομιμότητα και τις βασικές ελευθερίες των πολιτών.
Η κατάσταση ανάγκης θα του επιτρέψει να παρακάμψει το κοινοβούλιο για την ψήφιση νέας νομοθεσίας και να περιορίσει ή να καταργήσει δικαιώματα και ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες στην Τουρκία, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο Τούρκος ηγέτης, αφενός επιρρίπτει στους οπαδούς του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν την ευθύνη για το πραξικόπημα, αφετέρου βρήκε ευκαιρία – ή, έτσι ΥΠΟΘΕΤΕΙ- για να εκκαθαρίσει όλους τους Εχθρούς του: Κεμαλικούς, Κούρδους και όποιον άλλον αντιστέκεται στον Αυταρχισμό του..
Όταν το θηρίο ΒΡΥΧΑΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ για την ΑΜΥΝΑ μας, σε Ελλάδα και Κύπρο…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αρχιτέκτων- συγγραφέας. Από τις εκδόσεις «Γόρδιος» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «Αιθιοπία (Αβησσυνία).Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: