21 Δεκ 2017

«ΓΙΑ ΤΟ ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»



«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ»
(ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ)


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2017



Μετά το «Κοινωνικό Μέρισμα», εξαγγέλθηκε και «Έκτακτο Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης». Το πρώτο, προϋπολογισμού 700 εκατομμυρίων από τον Πρωθυπουργό, το δεύτερο, ύψους 20 εκατομμυρίων από την Υπουργό Εργασίας. Πράγματι, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εξήγγειλε την χορήγηση μέσα στις γιορτές, εφάπαξ επιδόματος «αλληλεγγύης» 400 ευρώ σε κάθε νέο άνεργο που είναι γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

H κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που καταργεί με βάση μνημονιακή δέσμευση το θεσμοθετημένο ειδικό επίδομα ανεργίας των νέων που τους χορηγούνταν για ένα πεντάμηνο, τους δελεάζει, σαν «καθρεφτάκι σε ιθαγενείς», με ένα εφάπαξ φιλοδώρημα.

Η κυβέρνηση, αντί να διασφαλίζει στους νέους και νέες αξιοπρεπή εργασία, τους εθίζει να αναμένουν ή να διεκδικούν ένα «φιλοδώρημα». Απέναντι στην λογική της Δημιουργίας, αντιπροτείνουν και εδώ μια αμφιλεγόμενη «ισότητα προς τα κάτω», έναν δήθεν «εξισωτισμό», χωρίς στην ουσία κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα. Την στιγμή που ήδη 500.000 νέες και νέοι έχουν ήδη φύγει από τη χώρα μας προκειμένου να βρουν εργασία στο εξωτερικό.

Προκύπτει λοιπόν μια αναδιανομή που γίνεται ΕΚΤΑΚΤΑ και πανηγυριώτικα, μέσω της –βαριάς για όλους – φορολογίας, η οποία διατηρείται ΜΟΝΙΜΑ.

Το «Κοινωνικό Μέρισμα» χτες, το «Επίδομα Αλληλεγγύης νέων» σήμερα, καθίστανται φιλοδωρήματα, έξω από μια φιλοσοφία «Κοινωνικού Κράτους». Μια λογική έξω από την πρωταρχική ανάγκη της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της χώρας, ενός Αναπτυξιακού μοντέλου που να «παράγει προϊόν», που να κρατά τις νέες και τους νέους στην Πατρίδα.

«Πρωτοβουλία 14ης Μάη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: