23 Ιαν 2018

Εμπρός για άλλη μια λαμπρή ήττα..


του Γ. Παπαγιαννόπουλου

Ξιφουλκεί ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, «μπροστάρης» - ως διαχρονικός ΚΝίτης- στον «Αγώνα» για την «επίλυση» του «Σκοπιανού»/ Μακεδονικού, τώρα - που τάχα μου - ωρίμασαν οι συνθήκες..
Τρομάρα μας.. άξαφνα, υποτιμήθηκε η ΔΙΑΡΚΗΣ – καθημερινή - απειλή εξ Ανατολών, η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, το τραγικό στρίμωγμα στο Κυπριακό, η τραγική αδυναμία προάσπισης της εδαφικής Κυριαρχίας και ακεραιότητας και αποφασίστηκε να ταϊσουμε το «πόπολο» με κάτι …ώριμο…

Έτσι, στο όνομα πάντα του ρεαλισμού, και αφού εξ ορισμού «τακτοποιήθηκε» ο εσωτερικός «εχθρός» με τα γνωστά: Εθνικιστής, ψιλο-φασίστας, αντιδραστικός κλπ.- Αφού απαγορεύτηκε στην Εκκλησία «δια να ομιλεί», - φαντάσου τι περιμένει εμάς τους υπόλοιπους - με κατηγορίες οι οποίες θα ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ εάν πετύχουν οι κινητοποιήσεις εναντίον της «λύσης» - ο ΥΠΕΞ προχωρά ακάθεκτος προς την ΝΑΤΟϊκή τακτοποίηση.
Μια όπως- όπως ψιλο-Μακεδονία, με ένα κάποιο πρόσημο για τα προσχήματα.

Άλλωστε, όποιος ακούει, καταλαβαίνει.
Παρόντος του διαμεσολαβητή κ.Νίμιτς, ο οποίος για όποιον δεν κατάλαβε είπε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, ο Σκοπιανός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».. Βγήκαν σε λίγο οι κυβερνητικοί των Σκοπίων, και μας είπαν ότι ο εκπρόσωπος αυτός είναι του Γκρούεφσκι.. μιλώντας κι΄ αυτοί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»… όλοι μαζί, μας δουλεύουν ψιλό γαζί..
Απέναντι σε όλα αυτά, και σε αυτά που έρχονται με τρομερή ταχύτητα - εις βάρος μας, απαντάμε:
«Θεωρούμε αυτονόητη, την αποκήρυξη οποιούδηποτε αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων (FYROM) ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε "λύση".

….. ο δημόσιος «διάλογος» για αυτό το εθνικό θέμα επιτελεί υπονομευτικό ρόλο σε μια σοβαρή εθνική διαπραγμάτευση που θα έπρεπε να ακολουθείται, με κίνδυνο στο «τέλος της ημέρας» να υπάρξουν αρνητικές εθνικές συνέπειες.

Συμπερασματικά η θέση μας για το θέμα αυτό είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγνωρίσει στα βόρεια σύνορα της, Κράτος με όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», γιατί παραχωρώντας η ίδια το όνομα αυτό στο γειτονικό Κράτος θα απωλέσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης σε μια μελλοντική αμφισβήτηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που θα προέρχεται από αυτήν την πράξη. « (από ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»).

H μέγιστη δυνατή Συσπείρωση του Έθνους και του Λαού είναι η μόνη ΛΥΣΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: