19 Σεπ 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΟΝ

Eπί Τροχάδην

- Ολέθρια ανοχή...

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται ότι δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι, όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιτίθενται και υποδουλώνουν χώρες, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους Σέρβους, Αφγανούς, Ιρακινούς, Λίβυους και όσους άλλους προστεθούν σε αυτή τη λίστα θανάτου, που διαρκώς θα μακραίνει...
Διαπράττουν βαρύτατο σφάλμα, με ολέθριες συνέπειες για τους ίδιους. Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πληρώσουν με οδύνη, συμφορές και πιθανότατα με το αίμα τους κάποιοι εξ αυτών την επαίσχυντη ανοχή που δείχνουν πλέον στην αναβίωση των κατακτητικών ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Και δεν εννοούμε ότι θα τους επιτεθούν με κάποιες τρομοκρατικές πράξεις ορισμένες ισλαμικές ομάδες. Εννοούμε κάτι πολύ σοβαρότερο: Η αρχή των κατακτητικών πολέμων ως μέσου διευθέτησης των διεθνών σχέσεων σύντομα θα βρει μιμητές και θα γενικευτεί σε όλα τα επίπεδα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για ποιο λόγο η Τουρκία να μην αντιγράψει την τακτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις σχέσεις της με τη ν Κύπρο, με την Ελλάδα, με την Αρμενία;..» (από άρθρο Γιώργου Δελαστίκ, Επίκαιρα,01.09.11)

-Νέα προκλητική κίνηση των «κουμπάρων»

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε στις 14/9 η Τουρκία. Μια ενέργεια που χρεώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Αμπντουλάχ Γκιουλ. Συγκεκριμένα, εγκαινιάστηκε σε κεντρικότατο σημείο της Άγκυρας, μια πλατεία με το όνομα ... «Μακεδονία».

Για όποιον έχει πάει στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, πρόκειται στην ουσία για ένα πάρκο είκοσι στρεμμάτων, στην πιο ελίτ περιοχή, στην συνοικία Τσάνγκαγια. Εκεί ακριβώς που βρίσκεται η προεδρική κατοικία!

Ο ίδιος ο Γκιουλ λοιπόν, εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί την πρωτοβουλία αυτή ως «μικρό δώρο» για τα είκοσι χρόνια της ανεξαρτησίας των Σκοπίων, τα οποία τα αποκαλεί φαρδιά πλατιά ως "Μακεδονία"!!!

Οι Τούρκοι είναι πάντα στρατηγικός εταίρος των Σκοπίων με πολλές δωρεές, τόσο σε όπλα όσο και σε οικονομικά ανταλλάγματα.

Και φυσικά η κίνηση αυτή μόνο ως αθώα δε μπορεί να εκληφθεί, μιας και είναι γνωστό, ότι από την εποχή του Γκλιγκόροφ, η Τουρκία προσπαθεί να αυξήσει τον τουρκογενή πληθυσμό στα Σκόπια και να χρησιμοποιήσει το κρατίδιο ως ένα πολιορκητικό κριό στα βόρεια σύνορά μας .(μεγαλοϊδεατικός Νέο-Οθωμανισμός γαρ..)
-Μπλόκο
Στο μεταξύ, κάποιοι παραμένουν σοβαρότεροι από μας: Την άρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο να συναινέσει για το άνοιγμα του κεφαλαίου για την Ενέργεια, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Η θέση του κ. Στεφάνου επί του θέματος ήταν σαφής:«(η στάση της Κύπρου) είναι η ίδια, αυτή με την οποία είχαμε "παγώσει", ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έξι κεφάλαια το 2009 και ειδικά το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει "παγώσει" λόγω των προκλήσεων, στις οποίες η Τουρκία προβαίνει εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αυτονόητα πράγματα για όποιον θέλει να παραμείνει στοιχειωδώς αξιοπρεπής.


-και: η δήλωση του μήνα

«Όλοι κατεβήκαμε ένα σκαλοπάτι, εγώ άφησα τον σοφέρ μου» :
Έλλη Στάη.
Ουδέν σχόλιον..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: