6 Φεβ 2012

Βρετ. Υπ. Αμυνας: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η τουρκική διζωνική το καρκίνωμα της Κύπρου


«Η αποδυνάμωση της ελληνικής εθνικής μας ταυτότητας εξυπηρετεί τις προσπάθειες αυτών, που χρόνια τώρα πασχίζουν να αποκόψουν την Κύπρο από τον υπόλοιπο Ελληνισμό. Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι διαφημίζουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως την ιδανική λύση… Μέρες Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα σημάνουν μέρες σκλαβιάς, πόνου και ταπείνωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.» (Από το άρθρο του Ανδρέα Κημήτρη).

Σήμερα αναφέρομαι στο άρθρο του κ. Ανδρέα Κημήτρη που πρωτο-αναρτήθηκε στον www.efylakas.com, και στη συνέχεια στις www.koukouvagia.com, www.agora-dialogue.com και Σημερινή, 3.2.2012, με τίτλο « Εγώ δεν είμαι Έλληνας εγώ είμαι Κυπραίος» με το περιεχόμενο του οποίου συμφωνώ απόλυτα. (Ο τίτλος ίσως να μην ήταν ο καταλληλότερος γιατί το κείμενο του συγγραφέα υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο). Η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, και προσθέτω πιο κάτω από την ιστοσελίδα του Βρετ. ΄Υπ. Άμυνας το οποίο δημοσίευσα κατά την εκστρατεία μας εναντίον του σχεδίου Ανάν και το οποίο αναρτήθηκε τότε σε πολλές ιστοσελίδες και μπλόκς, όπως εκείνη του κ. Χάρη Κυριακίδη, δικηγόρου στην Κύπρο.

Την ψευτοκυπριοσύνη, που στόχευε μόνο τους Έλληνες της Κύπρου και όχι τους Τούρκους της Κύπρου, σοφίστηκαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες με το βρετανό πράκτορα Λόρενς Ντάρελ (συγγραφέα αργότερα του βιβλίο “Τα πικρολέμονα” ) ο οποίος ανέλαβε και το Γ.Τ.Πληροφοριών της αποικιακής κυβέρνησης την 1.9.1954.

Έγραψα αναλυτικότερα για την βρετανική αυτή πολιτική (βλέπε βιβλίο μου ” Από την Ένωση στην Κατοχή” 1995, κεφάλαιο Πολεμική Εναντίον της Ελληνικότητας) για την οποία ετοιμάστηκε από τις 22-25 Σεπτεμβρίου 1954 και μακροσκελής έκθεση που έλεγε “α) Να ενθαρρυνθεί η προώθηση μιας συγκεκριμένης Κυπριακής ταυτότητας. Αυτό θα είναι βέβαια, ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο και θα χρειαστεί να το χειριστούμε με διακριτικότητα, εφόσον οι Κύπριοι οπωσδήποτε θα απομακρύνονται από οποιανδήποτε εισήγηση που να λέει πως η κυβέρνησης τους επιβάλλει μια πλασματική και καθόλου ελληνική ταυτότητα. Ελπίζουμε , αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις, να προωθήσουμε τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Καλών Τεχνών και ενός Εθνικού Θεάτρου … Οι Κύπριοι είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητοι όταν αντιληφθούν ότι προσπαθείς να τους προσβάλεις την αξιοπρέπειά τους…”.
Ποίοι τελικά ανέλαβαν στην Κύπρο να υποστηρίξουν και να προβάλουν αυτή τη πλασματική ταυτότητα πάνω στους ΄Ελληνες της Κύπρου (ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ) της πάσης γνωστό…

Η πλέον κλασική αντίφαση στα χρονικά της αγγλικής πολιτικής.

Παρόλη την φιλοτουρκική και λυσσαλέα ανθελληνική πολιτική του Βρετ. Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, στην ιστοσελίδα του Βρετ. Υπουργείου Άμυνας το 2006 υπογραμμιζόταν, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Ελληνικότητα της νήσου Κύπρος. Σήμερα βρίσκεται και σε σύνδεσμο του Κρατικού Αρχείου.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/+/http://www.mod.uk:80/DefenceInternet/DefenceFor/ServiceCommunity/ACyprusPosting/Background/


http://www.mod.uk/DefenceInternet/DefenceFor/ServiceCommunity/ACyprusPosting/Background/


«Ιστορία της Κύπρου


Λίγες χώρες έχουν ιστορία πάνω από 10,000 χρόνια, όμως σχεδόν 8,000 χρόνια προ Χριστού η νήσος Κύπρος ήταν ήδη κατοικημένη και διένυε την Νεολιθική εποχή της. Μία από τις πλέον σημαντικές ανασκαφές που έγιναν στην χώρα αυτή μέσα από τις επόμενες χιλιάδες χρόνια, ήταν η ανακάλυψη του χαλκού, copper, ή Kuprum στα Λατινικά, από το οποίο και πήρε το όνομα Κύπρος, η ελληνική ονομασία της Κύπρου.


Η στρατηγική θέση της νήσου, τα αποθέματα χαλκού και η ξυλεία της ήσαν εκείνα που έφεραν τους πρώτους Έλληνες στο νησί πριν 3,000 και τόσα χρόνια προς το τέλος των Τρωικών πολέμων. Εγκαταστάθηκαν στο νησί, φέρνοντας μαζί τους και δημιουργώντας την Ελληνική ταυτότητα.
Δια μέσου των αιώνων η Κύπρος πέρασε από πολλούς δυνάστες, περιλαμβανομένων των Αιγυπτίων, Ασσύριων, Περσών, που αντικατέστησαν τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαίους, προτού η Κύπρος γίνει μέρος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αργότερα ήλθαν οι σταυροφόροι, οι Φράγκοι, Λουσινιανοί και Ενετοί, οι Οθωμανοί και οι Βρετανοί.


Η Κύπρος κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1960, για πρώτη φορά μετά από 3,500 χρόνια, όμως η ελληνική ταυτότητα της γλώσσας και πολιτισμού έχει διατηρηθεί». (Μετάφραση Φ.Α.)
Παραθέτω το αξιόλογο σχετικό άρθρο του κ. Α. Κημήτρη.


«Εγώ δεν είμαι Έλληνας, εγώ είμαι Κυπραίος!»


Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ούτε επιστημονικά, ούτε ιστορικά. Το Έθνος είναι ένα και ελληνικότατο, και μέσα σ’ αυτό περιλαμβάνεται ο Ελληνισμός της Κύπρου.
Η άποψη «εγώ δεν είμαι Έλληνας, εγώ είμαι Κυπραίος», εκφράζει την απόλυτη αμφισβήτηση της ελληνικότητας του τόπου μας. Πρόκειται για μια γελοία και συνάμα απόλυτα επικίνδυνη θέση, αφού οι υποστηρικτές της επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής, επικαλούμενοι συχνά την ιστορία! Δεν διστάζουν, μάλιστα, να καταγγείλουν ως φασίστες και ακροδεξιούς αυτούς που δηλώνουν ότι η Κύπρος είναι ελληνική.


Η αποδυνάμωση της ελληνικής εθνικής μας ταυτότητας εξυπηρετεί τις προσπάθειες αυτών, που χρόνια τώρα πασχίζουν να αποκόψουν την Κύπρο από τον υπόλοιπο Ελληνισμό. Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι διαφημίζουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως την ιδανική λύση και όσοι επιμένουν, ακόμη, πως το σχέδιο Ανάν ήταν μια τεράστια «χαμένη» ευκαιρία. Όσοι, επίσης, υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν κόπτεται για μια λύση δημοκρατικών αρχών και ποζάρουν δίπλα του όλο χαμόγελα και νάζι!
Ο τρόπος για να πετύχουν τα σχέδιά τους στηρίζεται στη λογική της κυπριοποίησης. Η καλλιέργεια μιας κυπροκεντρικής συνείδησης είναι το στοιχείο που οδηγεί στην απαξίωση της ελληνικής εθνικής μας ταυτότητας. Παράλληλα, δηλώσεις τύπου «και οι δύο λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο», «οι Κύπριοι έχουν περισσότερα κοινά με τους Σύρους παρά με τους Έλληνες», ομολογούν ξεδιάντροπα τις προσπάθειες για αφελληνισμό της πατρίδας μας. Δυστυχώς, πληθαίνουν οι νεοκύπριοι, ημιμαθείς και ανιστόρητοι!
Η απαξίωση, λοιπόν, της εθνικής ταυτότητας του Έλληνα της Κύπρου έχει ως στόχο να τον καταστήσει πιο ευάλωτο και υποτακτικό στα πάσης φύσεως ξένα συμφέροντα. Έτσι, θα παρουσιαστεί πανέτοιμος, ώστε να αποδεχτεί τους 50.000 (!) εποίκους, την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και μάλιστα να τα θεωρεί ως δημοκρατικότατες αρχές! Ως εκ τούτου, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία παύει να αντιμετωπίζεται ως προϊόν της τουρκικής εισβολής και της παράνομης κατοχής. Γι’ αυτό σήμερα παρουσιάζεται, μετ’ επιτάσεως, ως η βιώσιμη και λειτουργική λύση, για το καλό του κυπριακού λαού.
Η καλλιέργεια μιας «νεοκυπριακής» κουλτούρας απομακρύνει από την εθνική Ελληνική Ιστορία. Ο κοινωνός αυτού του φαιδρού κατασκευάσματος αγνοεί ότι το νησί μας μπολιάστηκε τον 14ο αι. π.Χ. από τον ελληνικό πολιτισμό. Ταυτόχρονα, θεωρεί υπερβολή το ότι η ελληνικότητα της Κύπρου διατηρήθηκε αναλλοίωτη μέσα στους αιώνες, παρά τους πολλούς κατακτητές. Ο νεοκύπριος, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, αποκαλεί λανθασμένο και αχρείαστο τον εθνικοαπελευθερωτικό, αντιαποικιακό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Και φυσικά, χαρακτηρίζει ως «υπέρβαση» την επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα, πάνω στα οποία είναι κτισμένη η Κυπριακή Δημοκρατία.
Αντιστεκόμαστε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και δηλώνουμε με υπερηφάνεια την ελληνική μας ταυτότητα. Δεν λησμονούμε ότι τα σύνορά μας φτάνουν στην αγαπημένη Κερύνεια, που την ξεπουλούν σε προδοτικά παζάρια και «σημαδεμένες τράπουλες». Σχέδια τύπου Ανάν διαγράφουν την ελληνικότητα της Κύπρου και πλήττουν τις ρίζες μας. Η Κύπρος, όμως, είναι ελληνική και αυτή η πραγματικότητα απέτρεψε την πλήρη τουρκοποίησή της το 2004. Το τεράστιο ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού αποδεικνύει ότι η ελληνική εθνική ταυτότητα συνιστά ισχυρό παράγοντα αντίστασης.
Μέρες Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα σημάνουν μέρες σκλαβιάς, πόνου και ταπείνωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το «Δεν ξεχνώ και Αγωνίζομαι», στην Κύπρο του 2012 μπορεί να αποτελέσει την άμυνά μας, απέναντι στις βλέψεις «απατημένων συζύγων» και «πολιτικά κακοποιημένων… γυναικαρίων»!


ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΗΜΗΤΡΗΣ


Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/461209

Δεν υπάρχουν σχόλια: