12 Μαρ 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ “ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ”

  Η χώρα μας εισήλθε, με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και λοιπών αφανών εταίρων, όλων των ποικίλων «Μνημονιακών» δυνάμεων, σε καθεστώς προκλητικής κηδεμονίας.

Καθίσταται προφανής η επιδίωξη των τοκογλύφων να υποθηκεύσουν και αρπάξουν ότι αξίζει σε γη, θάλασσα και υπέδαφος, δηλαδή την δυνατότητα επιβίωσης, την ελευθερία, των επόμενων γενεών του Λαού μας.

Πολλαπλάσια προκλητική είναι η συνεργασία των “εκπροσώπων του έθνους”, της υποτιθέμενης ηγεσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προς την πλήρη αποικιοποίηση της πατρίδας μας.

Ωριμάζει η παλλαϊκή επιθυμία για απαλλαγή από τα παρασιτικά συμφέροντα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η εναλλακτική πορεία. Η χώρα χρειάζεται ένα ριζικό αναπροσανατολισμό:

α) Παραγωγική ανασυγκρότηση,
β) Αναδιανομή του πλούτου,
γ) Υπεράσπιση - θωράκιση των εθνικών φυσικών πόρων,
δ) Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και σεβασμό της Λαϊκής Κυριαρχίας.

Με άλλα λόγια, μία στρατηγική επιδίωξη για ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.

Εθνική και Κοινωνική Αυτοδιάθεση, ως ενιαίος και αδιαίρετος στόχος, αν λάβουμε υπ’ όψη, ότι το συγκρότημα προνομιούχων ομάδων ταυτίζεται συνειδητά και διαχρονικά με τα ξένα συμφέροντα και κέντρα αποφάσεων, ενώ οι εθνικοί αγώνες υπήρξαν πάντα έργο λαϊκό. Πραγματική ανεξαρτησία μπορεί να υπάρξει μόνον εφ’ όσον οι όροι ανάπτυξης και ευημερίας, μόρφωσης και κοινωνικής συνοχής θα καθορίζονται από τον λαό και όχι από τους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους.

Στις συνθήκες αυτές, όσοι τάσσονται απέναντι στα Μνημόνια και στην υποτέλεια, οφείλουν δύο πράγματα:
-Πρώτον: Ενότητα και κοινή δράση, εδώ και τώρα, με ένα ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εθνικής Δημοκρατικής Ανασυγκρότησης, ως άμεση απάντηση στο εκλογικό αδιέξοδο. Αυτή θα είναι μία κίνηση πλήρους αφοπλισμού της μνημονιακής “Ιεράς Συμμαχίας”.
-Δεύτερον: Μία συγκεκριμένη πολιτική Εξόδου και εθνικής επιβίωσης.

Η “Σοσιαλιστική Ανασύνθεση” συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στη συνεννόηση και συνένωση δυνάμεων, με βάση ένα “Πλαίσιο θέσεων για συζήτηση και δράση”, που έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο. Παράλληλα όμως και με δράσεις για υπεράσπιση των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, η συνεργατική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής.

Πιστεύουμε ότι ο λαός σήμερα πρέπει να εκφρασθεί με άμεση διεξαγωγή εκλογών, αλλά πρέπει να είναι ενωμένος και Κυρίαρχος και μετά τις εκλογές. Να δουλέψουμε όλοι για απελευθέρωση από την ξένη κηδεμονία και τον δανεισμό. Να ελέγξουμε την εξουσία και την ασυδοσία των κερδοσκόπων. Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι μόνο μία θεωρητική αρχή. Είναι κυρίως ένα ζήτημα καθημερινής δράσης, ώστε τα κέντρα αποφάσεων, πολιτικών και οικονομικών, να μην είναι ανεξέλεγκτα, να υπόκεινται στον λαϊκό έλεγχο.

Με βάση αυτές τις σκέψεις, επιλέγουμε να ενισχύουμε κάθε βήμα συνένωσης δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ενισχύουμε την ενότητα από τα κάτω, με ενεργοποίηση των πολιτών και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ένα ψηφοδέλτιο και τα κατάλληλα πρόσωπα που θα ενισχύουν παρόμοιες τάσεις, με κατά το δυνατόν χαρακτηριστικά παλλαϊκής συμπόρευσης, που να ανοίγουν προοπτικές για παλλαϊκή συστράτευση. Η παλλαϊκή Δημοκρατική συμπόρευση- συσπείρωση, κατά και μετά τις εκλογές είναι όρος αναγκαίος για να μπει η χώρα σε πορεία ανασύνθεσης, με το όραμα για Εθνική και Κοινωνική Αυτοδιάθεση.

Για μία Ελλάδα άξια της ιστορίας της, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη, παράγοντα σταθερότητας και συνεργασίας στην Περιοχή, σε ένα κόσμο σεβασμού των εθνών και αλληλεγγύης των λαών.

10.03.12
energoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: