7 Ιαν 2013

-Η "ΔΙΆΣΩΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΈΝΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΓΕΡΜΑΝΌΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ


Επί Τροχάδην

-Η "διάσωση" της Ελλάδας είναι σκηνοθετημένη από την Γερμανία, υποστηρίζει γερμανός δημοσιογράφος


Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο που δημοσιεύεται  στην εφημερίδα Die Welt στις 02.01,ο γερμανός δημοσιογράφος Χένρικ Μ. Μπρόντερ επιρρίπτει ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Ο ίδιος αναφέρει ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι σκηνοθετημένη από τους Γερμανούς προς όφελός τους!
Ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση.
  Κατηγορεί τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους και τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
 «Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι 'εμείς' βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους... Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι».
..και υπενθυμίζει τα δεινά του ελληνικού λαού, δίνοντας έμφαση στην απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Το χειρότερο όμως είναι ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενεάς. Νέοι Έλληνες που δεν έχουν προοπτική εύρεσης εργασίας στην χώρα τους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή εγκαταλείπουν τις προσπάθειες»…

-σΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΕΝΤΟΣ,  Λεφτά υπάρχουν, αλλά ΜΟΝΟΝ για τα κόμματα...

Η τρίτη δόση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων για το 2012, ύψους 7,72 εκατ. ευρώ διανέμεται στα κόμματα με κοινή απόφαση των αρμοδίων  υπουργών  Ε. Στυλιανίδη και  Χρ. Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με την απόφαση το ποσό θα διανεμηθεί ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ,
ΝΔ 2.429.469 ευρώ,
ΚΚΕ 746.737 ευρώ,
ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ,
ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ,
Οικολόγοι - Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Πρέπει να επισημανθεί, πως στην απόφαση σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009». (Με την πρόφαση των εκλογών του 2009, εμμέσως ΔΕΝ χρηματοδοτούνται οι  «Ανεξάρτητοι Έλληνες», η ΔΗΜ.ΑΡ και η «Χρυσή Αυγή»;)

 -..ενώ κατά τα άλλα, συνεχίζεται το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

 Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του ΤΤ έχει ήδη ξεκινήσει, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να «σπάσει» σε καλή και κακή τράπεζα μέσα στον πρώτο μήνα του έτους. Οι εξελίξεις στο ΤΤ δρομολογήθηκαν από την προ εβδομάδων σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών (κατ’ εντολή της τρόικα) με το διαχωρισμό της τράπεζας αλά Αγροτική.

Φυσικά, δεν φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη τους τη διαφορετική δομή των δυο τραπεζών, αφού η διασπορά του ΤΤ είναι πολύ μεγαλύτερη από της ΑΤΕ. ( οι χιλιάδες μέτοχοι θα πρέπει να εντός των επόμενων ημερών να ..κορνιζάρουν τις μετοχές τους στον τοίχο, ως ενθύμιο!)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μνηστήρες για το ΤΤ είναι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που προσπαθούν να κερδίσουν το «φιλέτο» του ΤΤ, μιας και τα οικονομικά στοιχεία των τραπεζών έδειξαν ότι ήταν σε καλύτερη «μοίρα» από πολλές τράπεζες που είναι ..εν ζωή.  Άλλες πηγές, αναφέρουν ότι στο παιχνίδι για το ΤΤ έχει μπει και η Attica Bank, που θεωρείται ως μια «μαζεμένη» τράπεζα.

«Καλοφάγωτα»..

-Καλή Χρονιά!
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpaapgian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: