14 Ιαν 2013

Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΟΝ


Επί Τροχάδην

  -Kάθε μέρα και περισσότερο φαίνονται οι παρενέργειες των «Μνημονίων» και της εξάρτησης ..

(ξεπουλήματα, απολύσεις…)

 Έγραφα την περασμένη βδομάδα σε αυτήν εδώ την στήλη, ότι: η απόφαση για το Τ.Τ. έχει ληφθεί : θα έχει δηλαδή την «τύχη» της Αγροτικής, και ότι πέραν των τεσσάρων «μεγάλων» τραπεζών, παίζει και η Τράπεζα Αττικής. Ως σήμερα, οι ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις που ενεπλάκησαν στη διαδικασία πώλησης  του  Τ.Τ." είχαν ως αποτέλεσμα τη προσωρινή ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του υγιούς τμήματος της τράπεζας. Με την Alpha Bank «φαβορί» και την Attica Bank δεύτερο διεκδικητή η υπόθεση έδειχνε να βαδίζει προς άμεση ολοκλήρωση. Όμως, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η τελική απόφαση από το ΤΧΣ, φαίνεται ότι η Alpha Bank κάνει πίσω, ή μένει εκουσίως εκτός κούρσας, καταθέτοντας προσφορά που δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Ενδιαφέρουσα συνέχεια στην υπόθεση, η δημόσια ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ που ζήτησε  συγχώνευση του Τ.Τ. με την Τράπεζα Αττικής: σε παρέμβασή της, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών,  απαριθμεί τους λόγους που προτείνει την συγχώνευση και την επιλογή της Attica Bank για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

“Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργία του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος. Η ένωση της Attica Bank με το Τ.Τ., την τράπεζα με την μεγαλύτερη καταθετική βάση, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο στάδιο σε μια σειρά συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι με τρόπο αυτό:

-Ενισχύεται η προσπάθεια δημιουργίας τραπεζικών σχημάτων και η ανταγωνιστικότητα των βιώσιμων τραπεζικών σχημάτων, καθώς και η ρευστότητα προς την αγορά.

-Δημιουργείται πολύ καλή αλληλοκάλυψη του δικτύου καταστημάτων μεταξύ των τραπεζών.

-Συνεχίζεται απρόσκοπτα η διατήρηση της συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.

-Προστατεύονται περισσότερες θέσεις εργασίας και παρέχεται επίσης καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

-Προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μέτοχοι και των δυο τραπεζών και κυρίως οι μικρομέτοχοι.
-Διαφυλάσσεται ο κοινωνικός χαρακτήρα του Τ.Τ. με τη μεγίστη διατήρηση των υπαρχόντων καταστημάτων του σε απομακρυσμένες και δύσκολης από πλευράς πρόσβασης περιοχές».

Οι επισημάνσεις: σωστές.

  -Ποδαρικό για το ΄13: νέες απολύσεις.. : λουκέτο της Pepsico ΗΒΗ στο εργοστάσιο στο Λουτράκι


Πριν τις γιορτές,  η διεύθυνση της πολυεθνικής PepsiCo (παράρτημα Λουτρακίου), είχε ζητήσει  από τους εργαζόμενους  να υποβάλλουν αιτήσεις “εθελουσίας εξόδου”, χωρίς ν’αναφερθεί στα μελλοντικά της σχέδια, σπέρνοντας στους εργαζόμενους  ανασφάλεια για το μέλλον τους.
 στην αρχή της εβδομάδας, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την απόφαση της να κλείσει το εργοστάσιο στο Λουτράκι, ρίχνοντας στην ανεργία όσους εργαζόμενους δεν έφυγαν με “εθελουσία”!!
Το εργοστάσιο στο Λουτράκι Κορινθίας εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα.
  Έτσι, μετά την μεγάλη πτώση εσόδων και επισκεπτών στο Καζίνο Λουτρακίου,  έρχεται τώρα άλλο ένα χτύπημα για το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές, ανεβάζοντας κι’ άλλο την ανεργία, την ανασφάλεια και την απόγνωση στην περιοχή… όπως σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: