20 Οκτ 2014

-Κουμπανί : όπως Στάλιγκραντ. ΚΟΥΜΠΑΝΊ, όπως ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.



-Όλοι οι Λαοί της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης ανατολής ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ στον ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΓΩΝΑ που δίνουν οι Κούρδοι και οι Κούρδισσες Μαχητές του Κουμπανί. Τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Ένας ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ταυτόχρονα στον Ιμπεριαλισμό, στον Νέο- Οθωμανισμό, στον σκοταδισμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η έως τώρα στήριξη του Ταγίπ Ερντογάν προς τους Ισλαμιστές / Τζιχαντιστές στην Τουρκία βασιζόταν –συν τοις άλλοις- στην εκτίμηση ότι θα απέτρεπαν την όποια πιθανότητα και όποια δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Η σύγκρουση της ISIS (ΙΚΙΛ) με τους Κούρδους της Συρίας- οι οποίοι έχουν δεσμούς με το ΠΚΚ που δρα στην Τουρκία- και η «επιτήδεια ουδετερότητα» (για άλλη μια φορά) της Τουρκίας, επέφερε την μεγάλη οργή των Κούρδων με τους οποίους ο Ερντογάν είχε προχωρήσει σε μια διαδικασία «ειρηνικής επίλυσης» του κουρδικού ζητήματος. Η διαδικασία αυτή καταρρέει σήμερα μπροστά στα μάτια μας

Το επεισόδιο που ζούμε «ζωντανά συνδεδεμένοι»με τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες λέγεται «η Κουρδική Αντίσταση στο Κουμπανί»Πράγματι, το Κουμπανί δέχεται την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία.
«Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, το Αφρίν και το Τζιζίρε.» μας πληροφορεί η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)»

. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

Να το πω ολίγον απλοϊκά: Σήμερα στο Κουμπανί - και εάν «κρατάει» ακόμη μέχρι να δημοσιευθεί αυτό το κείμενο- παίζεται όλη η Προοπτική των Κούρδων για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους στην ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, παίζεται όλο το θέμα εάν στην περιοχή θα υπάρξει ένα κράτος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ή, εάν θα υπερισχύσει μια Θεοκρατία, με την μορφή του Χαλιφάτου. Είναι προφανές, ότι εμείς ως αντι-ϊμπεριαλιστές, ως υπερασπιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ (πόσω μάλλον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής), στηρίζουμε σθεναρά τον Αγώνα των Κούρδων.

Το ΚΟΥΜΠΑΝΙ είναι ένα σύγχρονο ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ!
Το ΚΟΥΜΠΑΝΙ θυμίζει την εποποιία του ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: