24 Ιαν 2015

Ο ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ μπροστά στις κάλπες.


 Αύριο ψηφίζουμε.

 Σε μια  Χώρα  βυθισμένη στο Χρέος και στην (πολυεπίπεδη) Κρίση, που παραπέει χωρίς Πρόγραμμα και προοπτική, ακούμε από τους «πολιτικούς ταγούς» «παρόλες» κατώτερες των περιστάσεων.: Δεν θα ασχοληθούμε εδώ σήμερα με τα κομματικά επιτελεία. Θα στρέψουμε το βλέμμα μας σε αυτό που προς στιγμήν αποτέλεσε μια Ελπίδα διαφυγής, που στιγμιαία ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ τον ρόλο του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ. Αναφέρομαι στις Αντι-Μνημονιακές «Πλατείες» και εν συνεχεία, στις εκδηλωθείσες Μορφές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης

 Ο  ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: -αυτό το ιδιόμορφο Κίνημα που εμφανίστηκε Μαζικά στις Πλατείες από την άνοιξη του 2011, ανατρέποντας εν πολλοίς τον εφησυχασμό της άπνοης και καταναλωτικής 20ετίας 1990-2010΅:,εγκλωβίστηκε στα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΗ ΣΧΗΜΑΤΑ, υπακούει πλέον στα «κομματικά Ιερατεία» - :

-Στην Αριστερή όχθη, ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τον σε ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ της Εξουσίας, χωρίς ο ίδιος να έχει λύσει ακόμη- συν τοις άλλοις- την ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΠΕΡΝΑ: με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ή με την ΠΑΤΡΙΔΑ;

 Στην Δεξιά όχθη: Συντάχθηκαν,

-είτε, με την «μπρουτάλ», αμόρφωτη, φασίζουσα «Χρυσή Αυγή» , η ηγεσία της οποίας είναι σήμερα υπόδικη

-ή, με τους ΑΝ.ΕΛ που εμπεριέχουν μέσα τους όλες τις νέο-Ελληνικές αντιφάσεις., κατόρθωσαν όμως να επιβιώσουν (και είναι πιθανοί Σύμμαχοι σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ).

  ΈΤΣΙ η ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του  ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ έμεινε ΗΜΙΤΕΛΗΣ, Δεν μπόρεσε να ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ…..

 Όσον αφορά τους Μνημονιακούς, είτε παραδοσιακούς (Δικομματισμός), είτε Μετα-Μοντέρνους («Ποτάμι», Γιωργάκης), παραμένουν Παρωχημένοι, Εξαρτημένοι, ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ. Στην ίδια τους την Αντίφαση.

-         Διαβάζουμε τούτες τις μέρες : ερμηνείες φτιαγμένες με παλαιά, "σίγουρα" υλικά, που δεν οδήγησαν πουθενά παρά μόνο σε περιχαράκωση, σε οκνηρία, σε Εθελοδουλεία: . Οι δυνάμεις της ακινησίας δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης..
     
      Οι δυνάμεις της Αντι-Μνημονιακής Ελλάδας, απαντούν με ερμηνείες αμυντικές.  Κι΄όμως: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μια ΝΕΑ Ελλάδα, με ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, μια Ελλάδα ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και με τον ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ. με κοινωνική συνοχή και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Γι΄ αυτό, εκ των πραγμάτων, όλοι οι ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ στηρίζουν τις Αντι-Μνημονιακές Δημοκρατικές  δυνάμεις, γι΄ αυτό λένε/λέμε ότι  χρειαζόμαστε  μια ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κυβέρνηση, στηριγμένη στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ., και ένα Πρόγραμμα Επιβίωσης του Λαού μας και Εξόδου από την Κρίση.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: