25 Ιαν 2016

ΤΟ "ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Επί Τροχάδην
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.ΚΥΠΡΙΑΚΟ:
 «Στην -έως τα τώρα γνωστή- Κυπριακή Δημοκρατία, θα έχουμε φαίνεται σύντομα ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Η λεγόμενη ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ προκειμένου να επιβραβευθεί ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και να γίνει ΜΟΝΙΜΗ και ΝΟΜΙΜΗ η Τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ του 1974. Ένα εξαρτώμενο από την Άγκυρα "Διζωνικό-Δικοινοτικό" Προτεκτοράτο, που ούτε οι μεγαλύτεροι Μαέστροι στην χάραξη συνόρων Εγγλέζοι, δεν θα φαντάζονταν! Με την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ των "ΝΑΙναικων" Αναστασιάδηδων και των ΣταλινοΑΚΕΛικων.» (έγραφα στο Παρόν στις 10.01.16.) Ιδού η συνέχεια:
Επίθεση κατά Βάσσου Λυσσαρίδη στην Κύπρο ενόψει επαναφοράς μιας παραλλαγής του «σχεδίου Ανάν» ως (δήθεν) «λύσης».
Μπροστά στην επερχόμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το νέο σχέδιο Ανα(ν)στασιάδη-Ακιντζί, άρχισαν την επιχείρηση απομείωσης του κύρους των προσώπων που ενσαρκώνουν την αντίσταση του ελληνισμού στην Κύπρο, με πρώτο κτύπημα το πρόσωπο του Βάσσου Λυσσαρίδη και ότι αυτό σηματοδοτεί. Ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κύπρου Βάσσος Λυσσαρίδης συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ, διαφώνησε με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, υπήρξε ηγετική μορφή των διεθνών αντιαποικιακών αγώνων και ηγήθηκε της αντίστασης στο χουντικό πραξικόπημα του 1974, αντίσταση που κατέστησε δυνατή την επάνοδο μεταγενέστερα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Θα δούμε πολλά ακόμη…

2.ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ:
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!
Στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για την χώρα μας – με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ (9%) – εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8,6 εκατομμύρια και ότι οι τέσσερις στους δέκα πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!!!
Ήδη το 2013  οι New York Times σε άρθρο τους ανέφεραν πως: «Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος – κράτος».
« Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και απειλή, ως προς την φυσική επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου», αναφέρετε στην  μελέτη με τίτλο: «Το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα» (ΤΕΙ Πειραιά/ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας/2014).
Ο ρυθμός γεννήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,31, τη στιγμή που το ελάχιστο όριο το οποίο εξασφαλίζει την συνέχιση της εθνοτικής ομάδας είναι στο 2,1.
Επίσης  ραγδαία μείωση του προσδόκιμου ζωής για πρώτα φορά τα τελευταία χρόνια.
Άλλη μια δυσοίωνη κατάσταση…
Και σε ποιόν να «αποτανθούμε;;»..
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: