13 Ιουν 2016

Το Βρετανικό Brexit και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ που προειδοποιεί για «αστάθεια»…(Παρόν" της 12.06.16:)



Ψηφίζουν την επόμενη εβδομάδα οι Βρετανοί, για την παραμονή ή όχι της (πάλαι ποτέ) Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε..
Τις τελευταίες ημέρες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια δυναμική υπέρ της εξόδου της Χώρας, χωρίς κανείς να μπορεί να μιλήσει για την πλήρη αξιοπιστία τους (ειδικά εμείς εδώ στην Ελλάδα, την τελευταία χρονική περίοδο τις έχουμε απαξιώσει- όχι από δική μας «ευθύνη» βέβαια, αλλά με ευθύνη των εταιρειών που τις πραγματοποιούν και…για ποιο λόγο κάθε φορά) . Ο καθένας αντιλαμβάνεται, έστω και στοιχειωδώς, τις επιπτώσεις μιας εξόδου, τόσο για την Μεγάλη Βρετανία , όσο κυρίως για το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό οικοδόμημα» και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Για τις συνέπειες ενός Brexit έχουν γραφτεί πολλά. Για την αποφυγή του, τις τελευταίες μέρες, έχουν πέσει πάνω στον Βρετανικό ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ, λυτοί και δεμένοι. Τελευταίο παράδειγμα: ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ που προειδοποιεί για «αστάθεια»
 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ  προειδοποίησε για κινήσεις που οδηγούν σε «ένα πιο κατακερματισμένο περιβάλλον ασφάλειας» στην Ευρώπη. «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αστάθεια, δεν χρειαζόμαστε λιγότερη συνεργασία στην Ευρώπη».
«Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ χρειάζεται ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο» προς ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση πολιτικού ινστιτούτου στις Βρυξέλλες.
«Εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, όταν είμαστε αντιμέτωποι με απειλές και προκλήσεις, όπως οι κυβερνο-επιθέσεις», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος επίσης σε απειλές κατά υποδομών και της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, σε μια καλυμμένη αναφορά στη Ρωσία..
 Όλο και λιγότερες δυνατότητες αποφάσεων για ότι αφορά την ζωή τους στους ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΛΑΟΥΣ…όλο και περισσότερες επεμβάσεις των Υπερεθνικών Επικυρίαρχων…. Ύστερα απορούν για την αύξηση του «ευρωσκεπτικισμού»..
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Αρχιτέκτων- συγγραφέας. Από τις εκδόσεις «Γόρδιος» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «Αιθιοπία (Αβησσυνία).Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: