2 Ιουν 2011

ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ!


Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ», με αφορμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπουλήσει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δηλώνει καταρχήν ότι: μόνο αν διεκδικήσουμε τα Δημόσια Αγαθά, μπορεί ο λαός μας να αντέξει στην κρίση και να ελπίζει σε ένα άλλο μέλλον.

Μία Πατρίδα για όλους τους έλληνες, με Ασφάλεια, Ευημερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη,συντελεστή σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα εθνών και λαών, που μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σαν μία Δημοκρατία, που θα σέβεται τις ανάγκες και διαθέσεις των ανθρώπων και θα διευθύνεται με μία στρατηγική εθνικής και λαϊκής ενότητας.

Ο νεοφιλελευθερισμός ως σχολή σκέψης και ο εκσυγχρονισμός ως στρατηγική των πιο επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων, σε παγκόσμια κλίμακα, από την εποχή του μεταπολέμου, εδραιώνουν από το 1990 την γενικευμένη απορρύθμιση των αγορών,βάζοντας τις βάσεις για την κρίση διαρκείας που ήδη κορυφώνεται τα τελευταία χρόνια. Στόχος του επιθετικού υπερεθνικού κεφαλαίου είναι η αποδόμηση όχι μόνο του κοινωνικού κράτους, αλλά και κάθε συλλογικής δομής και κάθε συλλογικής συνείδησης

Θύμα τους είναι τα Δημόσια Αγαθά, με πολλούς τρόπους:

όπως:


α. Περιστολή κοινωνικών δαπανών.

β. Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

γ. Εκποίηση εθνικού πλούτου (γαιών, υποδομών) και εκχώρηση εκμεταλλεύσεών του (λιμάνια,αεροδρόμια) κ.α.


Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.

Η Κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες παραχωρεί σήμερα στα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και διεθνή:

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ,, όπως και: ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ και συλλήβδην όλες τις υποδομές του κράτους.

Αύριο, και το Νερό;


Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεση της στην αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ταχυδρομείου, των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και του Τ. Τ. στο οποίο ο ΕΛΤΑ συμμετέχει με ποσοστό 10 % (αντίστοιχο ποσοστό έχει στον ΕΛΤΑ το Τ. Τ. ) και έχουν εμπορική συνεργασία που ξεκινάει από την ίδρυσή τους,υποστηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του.


Οφείλουμε να αποτρέψει την προσπάθεια εκποίησης της χώρας.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα καιροσκόπων και ραντιέρηδων και κάθε άλλου που προσδοκά να πλουτίζει σε βάρος της Ελλάδας και των εργαζομένων.


Το μηνύμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

-ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ & των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

-ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ.

-ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της χώρας.


Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες.


Επισημαίνουμε ότι ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.


Επισημαίνουμε επίσης ότι: το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως και η Αγροτική Τράπεζα, ακριβώς λόγω του Δημόσιου χαρακτήρα τους, δύνανται να δανείζονται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ από την Ε.Κ.Τ. (με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου) με επιτόκιο 1%. Ποιος θέλει να εξαφανίσει αυτό το προνόμιο;

Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την Δημόσια Περιουσία!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Αθήνα, 02.06.11

www.energoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: