22 Ιουν 2011

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος.




Ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ή ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ το Σάββατο 11 του Ιούνη και ώρα 9μμ, στον Εύδηλο Ικαρίας.
Οι Ικαριώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία (1η προβολή της στον Αγ. Κήρυκο στις 12 Μαΐου). Ένα ντοκιμαντέρ που για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε παραγωγό το θεατή.
Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Βατικιώτης Δημοσιογράφος - οικονομολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του ντοκιμαντέρ αφού ανέλυσε το θέμα του χρέους και το πώς αυτό χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης τρομοκρατίας εις βάρος του λαού μας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η Επιτροπή Λογιστικού Έλεγχου του Χρέους , ώστε να διαπιστωθεί ποιο μέρος του είναι είτε απεχθές, είτε μη νομιμοποιημένο, είτε μη βιώσιμο, ώστε ο Ελληνικός λαός να αρνηθεί την αποπληρωμή του.
Τέλος πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στους εκατό και πλέον παρευρισκομένους με τον Λεωνίδα Βατικιώτη, τη συζήτηση συντόνισαν οι. Η. Γαγλίας δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΣΠΙ και ο Θ. Σκλαβενίτης μέλος της ΑΣΠΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: