18 Ιουλ 2011

-Περί Αισθητικής της Πλατείας Συντάγματος

Και να που έξαφνα, τώρα που αποχώρησαν προσωρινά τα μεγάλα πλήθη, επανεμφανίστηκαν σιγοκαίοντα πάθη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Καμίνης-ναι αυτός που προτάθηκε και βγήκε άρχοντας της πόλης από το ΠΑ .«ΣΟ».Κ. και την Κουβέλεια «Δημοκρατική Αριστερά», μαζί με άλλες Μ.Κ.Ο. για να μην ξεχνιόμαστε- αυτός ο ΑΦΑΝΤΟΣ από παντού, ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ για την «Αισθητική» της Πλατείας Συντάγματος!

Για λίγο πιο κάτω, για την Ερμού π.χ. για τους παράνομους λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει τους γύρω πεζόδρομους (και πουλάνε προϊόντα χωρίς αποδείξεις πέραν των άλλων), δεν ακούσαμε κιχ.. Κατανοητό: είναι η Πλατεία που «πονάει».

Όντως, τα τσαντίρια είναι αντι-αισθητικά όπως και πολλά άλλα, και στην Κάτω και στην Πάνω Πλατεία. Αλλά με προφάσεις εν αμαρτίαις, δεν γίνεται παρέμβαση, κανείς δεν γίνεται πιστευτός (πόσο μάλλον ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο γνωστός και ως «συνταξιούχος»…).

Αφήστε λοιπόν που σας έπιασε ο πόνος. Ουστ, που θα μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και την Ημερήσια Διάταξη! Η Ημερήσια Διάταξη στην Πλατεία έχει σχέση με την ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, η Αισθητική έπεται – χωρίς να την παραγνωρίζω ή υποτιμώ: κάθε κίνημα οφείλει να αναδεικνύει εναλλακτική πρόταση και ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.

Και εγώ είμαι κατά του Κιτς και των αυθαιρέτων στον αιγιαλό και στα δάση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: