18 Μαΐ 2012

Στο "πάγο" το ΤΑΙΠΕΔ


«Παγώνει» ουσιαστικά η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον.

Σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη παρά την προσπάθεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου να εξευρεθεί τρόπος συνέχισης της λήψης αποφάσεων για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που είναι απλώς προπαρασκευαστικές πράξεις. «Οι παρατηρητές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του συμβουλίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως πηγαίνει πίσω το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το οποίο περιλαμβάνει εννέα κινήσεις. Και συγκεκριμένα: Το sale & leaseback 28 κτηρίων του δημοσίου, το 35% των ΕΛΠΕ , το 29% του ΟΠΑΠ, το 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, μίας σειράς λιμανιών και μαρίνων, την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των ΕΛΤΑ.

Παράταση για την Αφάντου
Στο μεταξύ, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο έλαβε δίμηνη παράταση. Η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μετατέθηκε από τις 22 Μαίου στις 10 Ιουλί
oυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: