29 Νοε 2011

Δεύτερη δικαστική απόφαση κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ

Νέο σοκ για το υπουργείο Οικονομικών και την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, προκάλεσε δεύτερη απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου. Μετά την Καλαμάτα τώρα και στην Αλεξανδρούπολη οι δικαστές πάγωσαν τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού καθώς εξέδωσαν προσωρινή διαταγή μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου για 34 άτομα τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

Με την απόφαση, ζητείται να μην υπάρξει καμία επίπτωση κατά των συγκεκριμένων πολιτών έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ίδιοι, κατά της ΔΕΗ, ζητώντας να κηρυχθεί οριστικά παράνομο το μέτρο.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τους λογαριασμούς με το χαράτσι έχουν πληρώσει πάνω από το 80% των ιδιοκτητών ενώ αναμένεται η τελική ρύθμιση για τις εξαιρέσεις που θα προβλέπει ποιοι δε θα πληρώσουν αλλά και την παράταση από 40 σε 80 ημέρες της δυνατότητας καταβολής του ποσού ώστε να μην κοπεί το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: