13 Ιαν 2012

17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

Την ώρα που η διεθνής κατακραυγή για τη γενοκτονία των Αρμενίων, ή τη συστηματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι εντονότερη από ποτέ, την ίδια ώρα γυρίζουν ταινία – προπαγάνδα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.


Ο λόγος για τους Τούρκους, οι οποίοι ξόδεψαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.


Η ταινία υπερπαραγωγή....

«Άλωση 1453» (Fetih 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Η «Άλωση» μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.


Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.


Οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται στην ταινία ως οι κυρίαρχοι του κόσμου, ωστόσο, ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι Έλληνες στρατιώτες εμφανίζονται να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική... υπερδύναμη!

Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την «Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα», κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.



[ http://www.pentapostagma.gr/2012/01/17_12.html#ixzz1jKYgc3FT ]


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: