31 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/1/2012 στην αίθουσα της αίθουσας Συντακτών ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20,  η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για την "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ", με την ενεργό συμμετοχή ενός πυκνού και με
διαρκές ενδιαφέρον ακροατηρίου.
 
Στη συζήτηση μίλησαν σαν εισηγητές ο Γιάννης Σχίζας, που έθεσε το πλαίσιο του θέματος, οριοθετώντας την σημασία μιάς παρόμοιας πρωτοβουλίας, ως αντίσταση στους "κανόνες των αγορών", ο Βάιος Γκανής, που μετέφερε την εμπειρία του ως αγρότη και οινοπαραγωγού, ο Γιάννης
 Τόλιος, που υπογράμμισε πολλές διαφορετικές πτυχές της προσπάθειας για ανάπτυξη σε κατεύθυνση εναλλακτική προς τις πολιτικές των μνημονίων, ο Σπύρος Σγουρός, που περιέγραψε τα προβλήματα ποιότητας στον πρωτογενή τομέα και, τέλος ο Παναγιώτης Πανάγος, που παρουσίασε μία εμπνευσμένη πρόταση για ένα συνεταιριστικό κίνημα των καταναλωτών.
 
Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρέμβαση του Προέδρου των Βιοκαλλιεργητών Αττικής Θ. Δρίτσα.
 
Τη συζήτηση συντόνιζε ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.
 
Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της "Χριστιανικής Δημοκρατίας" Μανώλης Μηλιαράκης, ειδικοί γεωπόνοι και οικονομολόγοι και στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Αριστεράς..
 
Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν το περιοδικό "Μανιφέστο", η εφημερίδα "Χριστιανική", ο ιστότοπος oikonikipragmatikotita.gr και η "Σοσιαλιστική Ανασύνθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: