24 Απρ 2018

Ελληνο-τουρκικών, συνέχεια…

Πλήρης επιτυχιών η πολιτική της κυβέρνησης στα Εθνικά θέματα, ειδικά στα ελληνοτουρκικά, δεν μπορούμε να πούμε. Από την «επιτυχία» της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, όπου μας πέταξε στην μούρη τα περί Αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης (1923) κι΄ έπειτα: οι επιτυχίες καταγράφονται καθημερινά. Τα Ίμια από «γκρίζα» (το 1996 με ευθύνη Σημίτη-Πάγκαλου), ανακηρύχθηκαν «τουρκικά» κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ελληνικά ερημονήσια στην ΜΕΣΗ! του Αιγαίου αστυνομεύονται από Τούρκους «κομάντο», το πρωθυπουργικό ελικόπτερο «αναχαιτίζετε» σχεδόν πάνω από την Ρόδο από τουρκικά μαχητικά που το καλούν «να εγκαταλείψει τον τούρκικο εναέριο χώρο...», ελληνικά σκάφη διεμβολίζονται από τούρκικα πολεμικά, δυο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές στην Αδριανούπολη επί δυο μήνες για ένα -κατά τον κ. πρωθυπουργό- «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο» που θα κρατούσε 24 ώρες. Η πτώση του Mirage 2000-5 και ο θάνατος του Γιώργου Μπαλταδώρου είναι επίσης συνέπεια τούτου του ακήρυκτου «υβριδικού» - μέχρι στιγμής ελληνο-τουρκικού πολέμου.
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται πάλι οι μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου.
Και φτάνει η είδηση - εξαγγελία του Ταγίπ Ερντογάν για διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία για τις 24 Ιουνίου.
Άρχισε η Αθήνα να μετρά ανάποδα τις 66 ημέρες που μας χωρίζουν μέχρι τις Τούρκικες κάλπες; Στην πολιτική, 66 ημέρες δεν είναι λίγες («όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος»). Στην κυβέρνηση δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως η ένταση στο Αιγαίο θα κλιμακωθεί περαιτέρω, αφού κατά την διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου είναι προφανές ότι οι υπερβολές στην γειτονική χώρα θα περισσέψουν –ειδικά όταν ακόμη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρκώς κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει… «χαρίσει» 18 νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα! Άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί ανησυχία είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει στις εκλογές ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συμμαχίας», δηλαδή της συμμαχίας του κόμματός του με τους Εθνικιστές του Μπαχτσελί –κάτι που σημαίνει ότι, πέραν των Νέο-Οθωμανικών του ονειρώξεων, θα πρέπει να «καλύπτει» και τους ακραίους ψηφοφόρους του συμμαχικού του κόμματος άρα, ούτε ο ίδιος θα φείδεται προκλητικών αναφορών που θα θέτουν σε συνεχή δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Με δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποφάσισε ξαφνικά την Τετάρτη την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το γεγονός ότι το ίδιο πρωί η Τουρκία αναβάθμισε την προκλητικότητά της στο Αιγαίο περιγράφοντας τα Ίμια, τα ύδατα γύρω απ’ αυτά, αλλά και τον εναέριο χώρο τους ως «υπό τουρκική κυριαρχία» δείχνει ότι οι προκλήσεις εκ μέρους της γείτονος θα βρίσκονται στην καθημερινή προεκλογική ατζέντα τόσο του Ταγίπ Ερντογάν, όσο και όλων των πολιτικών στην Τουρκία.
Η επιβουλή εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της Τουρκίας εντείνεται σε καθημερινή βάση. Ο εξ Ανατολών επικίνδυνος , επεκτατικός και αναθεωρητικός γείτονας , επαναφέρει απροκάλυπτα- είτε μέσω της συζήτησης για την Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, είτε με την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Ελληνικού Χώρου όπως πράττει στο Αιγαίο- εδαφικές Διεκδικήσεις σε βάρος της Χώρας μας.
Χρειαζόμαστε αναπροσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, διερεύνηση νέων Συμμαχιών.
Χρειαζόμαστε κινήσεις που να ενισχύουν το φρόνημα του Λαού μας. Προετοιμασία της ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Θεωρώ αναγκαία την πραγμάτωση, στην λαϊκή βάση κυρίως, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Γρηγορείτε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: